zaterdag 11 maart 2017

[Recept] Lunch Quinoa met spinazie en champignons

Een gezond gerecht voor de lunch of een licht avondmaal. Het idee komt uit ons kookboek, maar werd gepimpt tot iets heerlijks door vrouwlief!


Ingrediënten voor 2 porties:
 250 g Parijse champignons
1 hand"JE" pijnboompitten
500 g Verse spinazie
Groentebouillon175 a 190 ml
150 g Quinoa bio
2 teentjes knoflook


Recept:
1. Spinazie schoonmaken (steeltjes verwijderen + wassen).
2. Champignons borstelen en in 4 snijden.
3. Spinazie in beetje boter aanstoven tot hij geslonken is. (op een gemiddeld vuur)
4. Spinazie cutteren.
5. Champignons in zelfde pan met geplette knoflook aanstoven. (op een gemiddeld vuur). Het vocht dat hierbij is vrijgekomen afgieten.
7. Spinazie er weer bij en kruiden met peper en zout en vuur uit.
8. Quinoa kort spoelen in zeef onder stromend koud water. Quinoa en groentebouillon in aparte ketel al roerend aan kook brengen. Eens deze kookt op een gemiddeld vuur, deksel erop en ongeveer 8 minuten laten verder garen. Indien nog niet gaar, eventueel nog beetje extra groentebouillon toevoegen. Eens gaar, van vuur af en even enkele minuten laten rusten.
9. Als spinazie niet meer warm is, even kort opwarmen.
10. Pijnboompitten kort roosteren in een pan zonder vetstof tot deze lichtbruin van kleur zijn.
11. Alles mengen en dresseren met de pijnboompitten erop

Calorieën per portie: 437 kcal, koolhydraten 63g (59%), vetten 11g (21%), eiwitten 21g (20%)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten